Wat moet u doen om uw eigendom te verkopen?

Om uw eigendom op de markt te brengen, al dan niet via een makelaar, moet u

  • de marktwaarde van het pand kennen
  • en het zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers.

Wat is de marktwaarde van een eigendom?

De marktwaarde is de waarde van een pand ten opzichte van de marktsituatie. Bij de berekening wordt met name rekening gehouden met de waarde van soortgelijke panden, de staat van slijtage, de oppervlakte, de architectonische waarde en de ligging.

Hoe maakt u uw pand aantrekkelijk en interessant voor potentiële kopers?

Twee elementen zijn hierbij belangrijk: het potentieel van het pand en een goede eerste indruk bij potentiële kopers tijdens de bezichtigingsmomenten.

  • Het potentieel van het pand behoort tot het terrein van de architect, die u in korte tijd weet te zeggen welke inrichtingsmogelijkheden het pand biedt en welke kosten dit meebrengt.
  • Daarnaast creëert de techniek van vastgoedstyling een instant wow-effect bij de potentiële koper door het benadrukken van de volumes, de lichtinval, de circulatiemogelijkheden of de interieuraankleding.

De voordelen van een taxatie door Florence Hoorickx

Florence Hoorickx is beslagen in meerdere domeinen: ze is architect en interieurcoach en verricht tal van taxaties vóór aankoop of verkoop waardoor ze de Brusselse vastgoedmarkt door en door kent. Haar totaalvisie maximaliseert uw kansen op een geslaagde verkoop.

Een taxatie geeft u zicht op de correcte marktwaarde en de inrichtingsmogelijkheden van uw pand en advies over hoe u uw pand het best in de kijker zet.