Contacteer ons

Architect Passiefhuis

WAT IS EEN PASSIEFHUIS?

Een passiefhuis is een woning die is gecertificeerd als “passiefhuis” en voldoet aan vier zeer specifieke criteria:

  • energie voor verwarming ≤ 15kWh/m²/jaar
  • luchtdichtheid van het gebouw ≤ 0,6 h-1
  • percentage oververhitting van het gebouw ≤ 5%
  • primaire energie van het gebouw ≤ 45 kWh/m²/jaar

MET ANDERE WOORDEN…

Een passiefhuis verbruikt zowat 4 keer minder energie dan een 10 jaar geleden standaardnieuwbouw. Luchtdichtheid en isolatie zorgen ervoor dat de energie voor verwarming 1,5 liter huisbrandolie per m² per jaar bedraagt en dat het gebouw tijdens de zomer niet oververhit. Een systeem van gecontroleerde ventilatie met warmterecuperatie zorgt voor de verluchting in het gebouw.

IS EEN PASSIEVE RENOVATIE ALTIJD MOGELIJK?

Helaas niet! Om verschillende redenen kunnen sommige huizen of appartementen niet aan de passiefhuisnorm voldoen. Maar de meeste energierenovaties kunnen wel voldoen aan de PEB-eisen die voor 2045 zijn voorzien (in Brussel, een PEB C+, wat overeenkomt met tussen de 100 en 130 kWh/m².jaar).

WAT MAAKT ONS ARCHITECTUURBUREAU TOT UW IDEALE PARTNER VOOR PASSIEFBOUW?

Als lid van het ‘Passiefhuis Architect Platform’ voor milieuvriendelijk en energiezuinig bouwen en voortdurende bijscholing op het gebied van de energieprestatie van gebouwen, weet ons bureau u zeer goed te begeleiden bij uw duurzaam bouwproject.

Dankzij onze ervaring als ontwerpers van passieve woningen maar ook van energierenovaties, zijn wij gewend aan eco-verantwoordelijke en duurzame architectuur. Wij werken samen met bureaus gespecialiseerd in energieprestatieberekeningen voor gebouwen en optimaliseren uw project op het gebied van architectuur en styling… een garantie voor succes.

Omdat het bouwen van een passiefhuis niet goedkoop is, informeren wij u over alternatieve bouwsystemen of maken wij u wegwijs in de bestaande subsidies en fiscale voordelen om uw droomhuis te helpen realiseren.

Onze andere architectuurdiensten

3D visualisatie
Binnenhuisarchitect
Architect in Brussel

Onze projecten

072 | Uitbreiding en energie-renovatie van een eengezinswoning in Ukkel - Brussel, BELGIË

2016 | Fotocredits Sylvain Erdei (Photo and Drone)

240m² | EPC C+

Woonproject: Ruwbouwwerf, speciale technieken en afwerkingen.
Interieurinrichting en decoratie.