Ruimtesparende oplossingen

De uitzending ‘Clef sur porte’ van RTL TVI in maart 2014 zette drie projecten van Florence Hoorickx in de kijker, die uitblinken door hun vernuft op het vlak van ruimtebesparing.

Enkele van Florences creaties die getoond werden: een salonmeubel dat tegelijk ook dressing en een huisbioscoop is, een slaapkamer met ingewerkte, onzichtbare wandkasten, een doucheruimte met verborgen bergruimte, een toilet in een kast, een trapleuning met bergruimte voor paperbacks, een woonkamer waar extra ruimte vrijkomt door toepassing van schuifdeuren en als top of the bill twee slaapkamers die samen een geheime kast delen.

Een innovatief geluiddempend systeem

In december 2015 wint Florence Hoorickx de 1ste prijs bij een wedstrijd van Greenlab Brussels (het vroegere BSE Academy).

Het idee is zeer innovatief: een geluiddempend systeem voor een buffetpiano zodat de pianist ten volle van het geluid van zijn instrument kan genieten terwijl de geluidsoverlast voor de buren sterk beperkt wordt. Dit idee werd beloond met een mooie subsidie van Innoviris en een financiering door Business Angels.

Deze innovatie kreeg ook in verschillende andere persberichten de nodige aandacht. Klik hiervoor naar: